1-4 Juli J60 SM Helsingborg

Nu är vi hemma efter en lång vecka i Helsingborg.

Vi kom fram på tisdag eftermiddag för att ta vår kampingplats och börja göra oss hemmastadda, sen kollade vi depån och tog det lugnt, depåplatsen gjorde vi ordning på onsdag förmiddag då träningen inte var förrän sent, vi hade en hyffsad plats i mitten som vi delade med Roosemark så vi kunde hjälpas åt då vi båda är relativt färska på J60. Clara hade bara hunnit med att träna två gånger i denna klass så vi visste att det skulle bli svårt men målet var bara att ha kul och nästa steg att inte komma sist. Två pass hann vi med på onsdagen och det gick helt okej, men vi saknade mer fart, något vi fick jobba med alla dagar. 

På torsdagen var det officiell träning på morgonen och Clara var 16de i sin grupp 1,2 sekunder från topp, nästa träning var hon 15de av 20 och 1,1 sekund efter till nästa hade vi gjort lite förbättringar och hon var 12a och 0,9 från täten så vi lärde oss ganska fort bägge två, sen på sista hittade vi inte mer för dagen. På fredag var det super grepp (För bra för små bilarna och svårkört) men det gick fortare på morgon träningen med nytt PB, dock 1,1 sekund efter toppen igen. På tidskörningen hade vi skruvat lite fel och tappade lite tid, 18de av 20 i sin grupp och 37a av 41 totalt, så detta skulle bli hårt! 

Till första heatet hade vi lånat en förgasare som funkade mycket bättre av Hasse Andreasson och varvtiderna blev bättre, 19de av 28 och heat 2 blev hon 23a av 27 vilket resulterade i en 6te start plats, dock i Second chance.. Där bättrade hon sin tid med 0,5 sekunder och slutade 4a så hon gick vidare till A-final! Det förtjänade hon efter allt hårt slit! Men en 34de startplats i förfinalen blir inte lätt, hon fick lite hjälp då det var en start crash men körde bra och låg på en 20de plats på väg upp när hon fick tekniskflagg.. Jag hade inte satt fast kedjeskyddet, surt!! Det gjorde att hon skulle starta långt bak igen till finalen på en 25te. Dessvärre var det trångt och alla var super taggade att köra ut när grinden öppnades, Clara blev urklämd mot den idiotplacerade stolpen och krökte bakaxeln (Se klipp nedan) vilket jag sett massor av gånger på denna banan tidigare.. Dags att bygga om utfarten lite kanske? Jag skyller inte på banan, Clara eller någon det är sådant som händer i racing, men det var en tråkig avslutning på en bra vecka där vi lärt oss massor! Clara förtjänade verkligen att få visa upp sig i finalen och se hur fort hon kunde kört! Resultatet var i alla fall att hennes bästa tid var 0,4 sekunder under det tidigare gällande banrekordet (Vilket ifs. rök all värdens väg denna helg) Men det visar att vi kan komma igen i J60 nästa år utan att skämmas! 

Nu laddar vi om för nästa race men först skall Clara vila ett par veckor och jag skall renovera karten som skall bli en "Mini" igen.

7 Jul 2015

 
This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)