2 Augusti Växjö SKCC5

Nu var säsongen över efter ett långt uppehåll, denna gången bar det av till Växjö för deltävling 5 i SKCC. 

Vi började morgonen på gamla slitna däck som alltid (Snål pappa) Men man lär sig banan så jag var inte så orolig för Claras 10de och 13de placering på träningarna det är inte förrän på tidskörningen det är viktigt och då kom de nya däcken på, det gjorde susen och Clara åkte mer än en sekund snabbare direkt, det slutade med en fin 3dje placering vilket är innerspår och bra inför heaten! 

I första heatet var hon med bra i tätklungan tills hon fick en knuff i sidan och åkte långt ut på kerbsen och gräset men räddade en 6te plats, nästan en kopia av första heatet blev det i nästa försök och Clara var missnöjd med att få starta 6a i förfinalen, där hände det inte mycket och det såg ut som alla körde samma varvtider, Clara var ännu mer besviken på samma plats men nu var det dags för final. En bra start och direkt med i ledarklungan, efter att det var en sammanstötning mellan två kartar tog Clara chansen och upp på tredje plats, hon körde lika snabbt som de två framför och kollade fint efter luckor och ställen att plocka in tid, dessvärre mattades motorn efter 10 varv och istället fick hon se upp bakåt (Laptimern visade nästan en sekund sämre tider) Hon kunde inte hålla de attackerande killarna bakom sig när de knappade in en stor lucka och något som såg ut att vara en säker pallplats, jätte ledsen kom hon förtvivlat in i depån, nu får jag läsa av datorn och skruva isär motorn och leta fel så det inte händer igen.. Hon ligger 4a i SKCC nu men bara 8 poäng efter den delade andra platsen så vi tar igen det nästa race! Ingen större skada skedd, men Clara visar ännu en gång att det inte är henne det är fel på!

Enligt Amigoo.se var Clara snabbast eller nästsnabbast på alla varv mellan varv 6 och 10, sen var tiderna betydligt långsammare och då är det svårt att hänga med, varvtalet på laptimern visar samma nedgång så något var fel, kanske gick den för snålt trots att jag fetade till den innan finalens 19 varv? Återkommer med rapport! 

3 Aug 2015

 
This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)