20 September SKCC8 Jönköping Axamo ring

Efter Göteborg så åkte vi vägen förbi hemma för att få oss lite riktig mat av Anna min fru och Claras mamma istället för sliskig vägmat ala Mc Donalds eller liknande, det kan behövas när man skall vara ute hela helgen och ha energi så det räcker till sista finalen!

Vi anlände till Jönköping vid runt 21 tiden och ställde upp tältet mm. i mörker och gick och lade oss, vi skulle ju upp innan sju igen.. Anmälan, förarmöte och uppstart av kart, allt flyter på bra nu efter 20+ tävlingar i år!

Första fri gick bra och Clara var 4a utan att varit här på över ett år (De flesta körde Junior festivalen här för bara en månad sedan!) På andra fria var hon 8a med 0,7 sekunders marginal. På tidskörningen körde vi nya däck men det gick en hundradel långsammare, det var tydligen för bra grepp, fortfarande 8a. 

När första heatet gick var Clara laddad och visste vad hon skulle behöva göra. Ett otroligt tight heat där hon åkte med tätgruppen, hon slutade 7a med 1,5 sekunders marginal till vinnaren, I nästa heat fick vi problem med ett sprucket gummi till luftfiltret och en trasig tändhatt.. Hon föll ner till 13 i mål, motorbyte, lånad luftburk och ny tändhatt monterades snabbt innan förfinalen, nu var Clara arg och det brukar göra att det går fort! Hon startade 8a men körde snabbt upp sig efter en bra start, redan efter ett varv var hon uppe på 5te och på fjärde varvet attackerade hon för att ett tag vara fyra, men tappade ner till 5te igen där hon gick i mål. Bra med innerspår till finalen!

Till finalen var vi redo och Clara vill inte ändra något på karten, ännu en bra start och med i klungan som snabbt öppnade upp en lucka, dessvärre fastnade hon mot Agust som med mer rutin kunde blocka, köra om tillbaks och hålla Claras attacker trots att hon såg betydligt snabbare ut, hon slutade 5a i mål efter Viking, Daniel, Oliver A och Agust, samma killar hon slåss med i totalen för SKCC, efter tävlingen diskades Viking med för kletig koppling, trots att ryktet sa att han gjort rent den innan finalen, tråkigt att få en gratis plats den vägen men bra för poängen. Det skall sägas att Viking denna helg kört felfritt och varit klart överlägsen, tråkigt slut men vi ser fram emot att fightas igen! 

När det var dags för prisutdelning så fick hon först ta ett 5te pris för tävlingen och efter alla beräkningar medans vi väntade så skulle hon vara 3a i totalen men blev uppropad som fyra.. Jag gick och protesterade direkt men de intygade att det var rätt så jag lugnade mig tills allt var klart och tog tag i de ansvariga igen som skulle få visa sina uträkningar, jag såg direkt när han visade sina papper att de missat att ge Clara poäng för finalen! Så de fick arrangera så Clara fick sin pokal för tredje platsen, bara att åka och hämta hos de som de lämnat ut den till! 

Jag är dock mycket besviken på att det ens kan ske! Nu fick hon inte stå på pallen inför alla och ta emot applåder och jag fick inget fint foto att dela av mig med här, under all kritik SKCC!! Det handlar om barn 10-14 år som fightas om äran!

Men resultatet, 3a i Sveriges största och konkurrentkraftigaste serie SKCC (Sydsvenskans Kart Champion Cup) är långt mer än vad vi hade som mål i början av säsongen!! 

Grattis Daniel Andersson #46 till segern, grymt kört hela året!

1. Daniel Andersson

2. August Berntsson 

3. Clara Emanuelsson

4. Viking Svensson

5. Oliver Ahrenstedt

 

 

22 Sep 2015

 
This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)