23-28 September PKC6, Pro Kart Challange, Streets of Lancaster Grand Prix, Los Angeles

23-28 September PKC6, Pro Kart Challange, Streets of Lancaster Grand Prix, Los Angeles

Jag skall börja med att säga att efter en stressig helg hemma med riktigt bra resultat kändes det underbart att gå upp tidigt på måndag morgon för att sätta sig på planet till LA!

Redan efter två dagar i USA åkte vi till Lancaster i Kalifornien där banan byggs mitt i centrum!

En jätte fin stad där de varje år stänger ner ett par avenyer mitt i centrum för att köra kart tävling, tänk om det fanns samma driv och intresse i Sverige! Helt fantastisk att se hur banan byggs upp på bara ett par dagar för att användas i två dagar, sen skall allt rivas och packas i lastbilar för att fraktas till Las Vegas och SKUSAs SuperNats XVIII som har många likheter med denna tävling men med betydligt mer startande totalt.

Detta var en liten generalrepetition för att i framtiden (Nästa år?) köra Supernationals och längre fram hela serien. Vi ville se hur Clara stod sig mot förarna där och för att testa materialskillnaden på deras motorer med 50 % mer effekt än vår hemma (Liknande våra J60 i Sverige) och bredare däck från MG, sen är skillnaden enorm på att köra på en bana men avåkningszoner och ”Stadsrace”, här får minsta misstag stora konsekvenser ofta med avslutad tävling som resultat.

Vårt mål var att inte komma sist och vi hade ju inte en aning om vad som väntade oss så det skulle bli spännande!

Karten som vi genom Tom Kutscher på SKUSA fått låna kom på fredag och jobbet med att få den i ordning började direkt. Våra personliga stickers skulle monteras och stolen mm. skulle fixas så den var så lik vår hemma som möjligt, det var ju en klar fördel att detta chassi också var ett DR Racing och samma modell som Claras hemma. När allt var på plats så skulle det vägas in och provstartas, allt såg bra ut!

Lördag morgon började vi med att gå banan och med förarmöte för alla startande, Claras första på engelska men regler med undantag för flaggor är väldigt lika med vad vi är vana med så det skulle bli bra! Sen var det dags att byta om och ställa upp för första träningen! Vi rullar fram och ställer oss längst bak för att ta det lite lugnt och sakta bygga upp tempot men när det var okej att starta så var karten stendöd! Hela första passet gick och var det någon som behövde det så var det vi! Detta är sista deltävlingen av sex i SKUSA Pro Kart Challange, en av de högsta serierna i USA så alla andra har mycket erfarenhet av varandra och kartarna. När vi kom tillbaka till tältet så kollade vi allt och bytte alla slangar till bensin och vakuum, en var kass så den sög inte soppa helt enkelt.. Till pass två var vi mer redo än någonsin men nu hade de andra redan lite fart så det blev inte lätt men hon fattade galoppen snabbt och hängde på riktigt bra även om hon var sist tidsmässigt när passet var över.

Nu krängde vi på nya däck och gjorde oss redo gör tidskval! Där hängde hon på riktigt bra och placerade sig på en fin 15de plats 1.8 sekunder från Pole, vilket vi var nöjda med tanke på omständigheterna och motståndet! Sen var det lunch som följdes av förberedelser och mindre justeringar inför första heatet. Vi ville inte riskera tjuvstar eller att hon blev för hårt knuffad så planen var att ta det lugnt i början och låta de andra göra misstagen, det gjordes dock få misstag men Clara var snabb och kom i mål som 16de och med varvtider som var inom 1,5 sekunder från den snabbaste. Det blev en kort vända på staden innan vi åker till hotellet för att sova, värmen och allt nytt tar på krafterna!

Dag två på banan började med ”Warm up” där Clara var 16de och skapade sig en stor skara ed ”fans” då hon både imponerade med körningen och att hon var ensam tjej vilket publiken var fascinerade av! Sen var det tid för Heat 2 där hon startade 16de, nu var det betydligt aggressivare och ett par avåkningar men inget alvarligt, dessvärre var det en kille som snurrade framför Clara ut ur långkurvan och Clara hade ingenstans att ta vägen utan att köra på honom, synd från en 14de plats men bägge kom iväg och körde ikapp en mindre grupp men sen krokade två kartar ihop i samma kurva med ett par varv kvar och Clara fick väja, snurra och kröka ett styrstag och kom inte iväg förrän alla passerat och den var inte lätt att köra när däcken stod åt alla håll.. En sista plats i det heatet och det betyder även att hon får starta sist i finalen.

Första heatet POV:http://youtu.be/EiLB5Xk70Aw

Final eller Main event som det så fint heter här! Vi visste att det skulle gå hårt till så samma taktik igen men lite snabbare var planen och att hålla sig från krascher! Hon gjorde en lagom start och hängde på bra, passerade ett par och fightades hårt, kom ikapp en klunga och fick bra drag ut på rakan och försökte ta tre på samma gång men det försökte samma sak så det blev trångt och hon fick backa av igen men ett par körde av på vägen så i mål var hon 14de! På vägen dit körde hon nästan 0,5 sekunder snabbare per varv än tidigare så hon lär sig fort! Ett jätte bra resultat tycker vi och klart är att vi kommer tillbaka och då jäklar! Bästa och roligaste tävlingen i karriären hittills!

Nu skall vi stanna i LA en vecka till och bara roa oss med Sea World och Universal studios och mycket annat!

Tack till Teamet och ett ännu större tack till Tom Kutscher för att ni gjorde detta äventyr möjligt! Vilken erfarenhet vi fått bägge två!!

 

PKC serien med en tävling körd av 6:

Totalt: 36a av 43 och 17de av 22 rookies!

Bilder: http://www.clara10.com/photos

Lite mer bilder finns på instagram: http://instagram.com/team_clara_racing

Här kommer lite videos också:

https://www.youtube.com/watch?v=BANfxHA-j9Y

https://www.youtube.com/watch?v=hObbE4cv_Gs

https://www.youtube.com/watch?v=nLjHnsrnIqg

https://www.youtube.com/watch?v=oSWYp9nTlp4

 

 

Karten är en DR Racing kart med RoK60, 15hk vid 16000rpm, toppfart på denna banan 60+mph över 100km/h

26 Nov 2014

 
This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)