23 Maj SKCC3 Klippan

Ännu en helg, ännu en tävling avklarad!

Vi kom ner på fredagen i tid för att anmäla oss och även besiktiga karten, det var skönt för då kunde vi sova lite längre på lördagen innan race! Första träningen gick riktigt långsamt, men motorn gick bra så vi gjorde bara lite mindre ändringar, till träning två gick det lite fortare men fortfarande 1,4 sekunder ifrån, ljusår med andra ord på en 15/21, nu var det viktigt att hitta mycket till tidskörningen! Nya däck på och en lite mera "grundinställning" av chassi. Detta var vad som behövdes! Nu var hon 3a! Årets LeCont däck är en riktig katastrof, bra när de är nya, med tappar snart fäste och sen är de kass.. Men de nya däcken löste ju en fin 3dje plats i båda heaten, i första fightades hon hårt men slutade ändå på en fjärde plats. Även en fjärde bästa tid 0,02 från vinnarens tid. I heat två rullade vi fram i god tid och varmkörde innan vi gick till gridden, när vi ställde ner den och grön flagg visade att vi fick starta så hände det som inte får hända, karten var stendöd, inte ett liv i den.. Bara att lyfta upp på vagnen och kolla på racet från depån. Clara tog det bra och sa att då får ja ju bara köra mig upp i förfinalen! Motorn byttes och den trasiga kollades igenom, det ser ut att vara tändspolen som sagt upp sig. Denna motor total renoverade jag i veckan så vi hade inte kört den och hade inte en aning om hur den gick. Till förfinalen fick hon starta på en 11te plats vilket inte är bra men ok efter det missödet. Hon laddade på riktigt hårt från start och tog flera platser, hon nådde till slut en 5te plats, vilket var riktigt bra då man även får poäng till serien här. Motorn var grymt stark och Clara laddad så vi hade bra läge till finalen nu! Jag hade lovat Clara att klippa av det långa håret om hon kom på pallen och det var hennes mål, nu var det svårt att stoppa henne! Bra start igen och redan på femte varvet satte hon racets näst bästa tid, hon plockade ett par platser och gick i mål på 3dje (Så nu ryker håret) med 5 förare inom 0,7 sekunder över mållinjen! Med varvtider snabbare än vinnaren kan man ändå inte sluta tänka på hur det kunde gått om motorn hade startat? Underbar helg!

Clara försvarar sin andra plats i SKCC, men tappade lite ytterligare till Daniel Andersson #46, men avståndet är inte omöjligt att ta igen!

På söndag hade vi tänkt träna på Helsingborg inför SM men de hade beslutat att ha stängt så vi åkte på morgonen till Malmö för att köra på Lockarp som vi skall köra SKCC på senare i höst, riktigt kul bana som Clara gillade och jag kunde hitta lite inställningar på!

Nu blir det KCV nästa helg innan vi kör Kristianstad och SKCC4 helgen därpå!

25 May 2015

 
This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)