30 Maj KCV3 Lidköping

Ännu en stad, ännu en bana, ännu ett race och ännu en tävling avklarad!

Vi åkte upp i lagom tid till Lidköping för att hinna med lite kvällsträning på denna bana som Clara gillar. Det var nyttigt och på både regn och torr asfalt. Tiderna var bra och Clara taggad!

Vi vaknade till regn och kyla vilket tyvärr har varit lite standard hittills i år.. Första träningen var bara 5 min, men bra för att se hur halt det var, till andra träningen upptäckt vi hur dåliga våra regndäck var och hon var 6a 2,8 sekunder från täten.. Som tur var så var Viktor Agardhs pappa på plats och hade fräscha regndäck i sin buss som vi kunde låna till kvalet. Stort tack!! Det gjorde skillnad och en 5te startruta bara 0,9 från pole. I första heatet var hon med bra men kom om lite sent och slutade på en fin fjärde plats med 3dje tid. I andra heatet var det torrt så vi rullade fram med slicks som många andra, som tur var började det dugga "i tid" så jag hann byta till våra slitna regndäck precis innan start och dessa funkade grymt när det var halvblött, hon tog ledningen och öppnade till och med en lucka tills det började ösa ner och däcken var för dåliga, hon kunde inte hålla fältet bakom sig och slutade på en 3dje med näst snabbaste varv. Det resulterade i en 4de start ruta till finalen och nu var det inget snack om vilka däck vi skulle välja, det ösregnade! Dessvärre var det så mycket vatten på banan att det bara fanns ett spår och nästan omöjligt att köra om, Clara försökte ligga lite utanför för att överhuvudtaget kunna se framåt och gjorde ett par fina försök att köra om men det gick inte trots att hon var absolut snabbast på banan och satte snabbaste varv med en halv sekund tillgodo. Det handlade bara om dessa fyra i täten, Oliver Bergström, Ahrenstedt, Daniel Andersson och Clara som drog ifrån resten och låg centimeter från varandra hela finalen och slutade med 0,895 sekunder från varandra över mållinjen, jämnaste och snyggaste regnracet jag sett! Clara hade verkligen förtjänat en vinst idag men hade inte de små marginalerna på sin sida idag. Samma gäng ligger etta till fyra i serien också i samma ordning som målgången.

Nu laddar vi om batterierna för SKCC4 i Kristianstad, där är resultatet betydligt viktigare! Men hon visar gång på gång att hon tillhör toppen i "Mini" i år!

1 Jun 2015

 
This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)