6 September GSP, Göteborgs Stora Pris 2015

6 September GSP, Göteborgs Stora Pris 2015

Efter en lång dag som funktionär för de stora klasserna på lördagen i regn och blåst var det härligt när klockan ringde kl. 05.15 på söndag morgon, som tur var så lös solen och vi anlände till banan vid 05.45 för att lasta ur i tid till förarmöte vid 07, sen var det fullt ös hela dagen!

Första träningen vid 8 tiden på en bana som fortfarande var blöt, vi visste ju att det skulle torka så vi gjorde inga ändringar förutom att montera regndäck, till andra träningen var det torrspår och ett set nästan nya slicks åkte på, dessa hann vi bara köra fem varv med i fredags i solen med bra grepp och då körde hon två 48or bägge PB och den senare även inofficiellt banrekord, uppmätt till 48,73! Men nu var greppet sämre och det gick på 52,9, till kvalet gick ett nytt set på igen och det var helt torrt, men allt gummi hade regnat bort och luften var inte alls som i fredags, 50,3 och en 6te plats var inte vad vi hoppades på men motorn ville inte varva så vi gjorde lite små justeringar för varje heat. 

I första heatet var hon 6a och missnöjd, till heat 2 var det lite hårdare tag och karten gick bättre men samma resultat 6a igen, 1,6 sekunder efter vinnaren och nu gick det på 49 tider, till finalen fick vi ändra lite till för att den skulle gå bra alla 16 varven. 

Starten gick bra och Clara hängde med täten, sen blev det fight efter fight och när de kom loss och ledarna tampats så var de med 4-5 varv kvar en rad av sju kartar som kunde vinna, dessvärre kom Clara inte om och kunde slå sig fram mycket längre utan gick i mål på en stark 5te plats i norra Europas största kart tävling, riktigt bra men Clara var missnöjd, hon var ju där för att vinna och det kunde hon gjort men det är inte alltid allt funkar som man vill och alla var riktigt starka idag! Stort grattis Oliver Ahrenstedt till vinsten! 

Vi kommer igen till 2016 i J60!

Vi vill även passa på att tacka alla som hjälper oss och hejar på, det är lätt att glömma i stridens hetta!

Säsongen hade inte gått ihop om vi inte fått all eran hjälp, stort tack!

Tom Kutcher (SKUSA), Pontus Holmstrand, Kari Prosi (Westspeed), Danilo Rossi (DR Racing karts), Ciwi (Motul), Honda Marine, WestGear och alla kompisar!

9 Sep 2015

 
This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)