6 April 2014

Gipset tog Clara bort i torsdags och nu var det dags för årets första tävling! Tempen hemma kl. 06.00 visade nästan 10 grader och det såg okej ut, men när vi kom ner till banan var det blåsigt, kallt och regn, något som fortsatte hela dagen, folk droppade av som flugor men Clara laddade på för fullt! Första tidsträningen visade 6a med gul flagg de sista varven när farten började komma, det gav start position till kval 1 där hon även slutade 6a, dock med riktigt bra varvtider! I kval 2 startade hon åter på 6te men körde upp sig till 4de och hade hela tiden häng på ledning, tog ett par platser och slutade 3a! Kval 1+2 gav en 4de startplats i finalen.

En grym start och hård fight hela racet där hon dock tappade en plats vilket hon fick tillbaka i resultatet då det utdelades tjuvstart (+10 sek) till en framförvarande, surt tyckte Clara som ville stå på pallen, men vilken start på säsongen! En 4de plats i ny klass och på riktigt jobbigt underlag! Bra kört är bara förnamnet! Såg tyvärr även senare att chassit spruckit igen.. 11år gammalt chassi är som en 40 år gammal bil.. Ny måste köpas!

En bonus var 3dje snabbast tid av alla och 1,6 sekunder från vinnaren i mål!

Film från kvalet som filmades kommer i dagarna!

Här kommer lite bilder så länge, det var inget kul väder att vara race stjärna i!

 

 

 

1 April 2014

Redo för race på Söndag??


Att Clara är en aktiv tjej med mycket fart vet vi och detta bevisar nog det? Tredje gången med gips och hon är bara 10 år, det är att leva hårt det och det första hon sa till läkaren var att hon skall köra tävling på söndag! Han lovade att detta skall vara borta tills dess och om inte annat så skall han gipsa det i en ställning så hon kan hålla ratten! Men det er inget brutet så antibiotika i några dagar så är hon fit for fight!
Nu får hon vila sig i form!