Grande Final!

10-11 Oktober Grande Finale, Kristianstad - Clara the rain racing princess!

Vi började resan ner till den EM och blivande VM banan Åsum ring i Kristianstad på fredag eftermiddag då jag tyvärr inte kunde ta mig tid att ta ledigt, det var en miss för resten av fältet var där och matade varv i fint väder. 

Vi stannade hos Martin Victorsson på vägen ner för att låna en potent motor (Stort tack för det!!) och när vi kom ner så byggdes det kart i mörkret och i Bergströms belysta tält medan Clara gick och lade sig i tid, på lördag morgon var vi redo, men det blev till att gå upp riktigt tidigt då jag hörde hur regnet smattrade mot busstaket, regn inställningar gäller! 

Redan på första träningen i ny klass var Clara 5a! På andra träningen var hon 6a med 0,8 sekunder till topp, lite mer justeringar sen var det dags för tidskval, Clara låg mellan tredje och sjätte plats hela passet till hon kom loss och kunde åka fritt sista varvet och vilket var hon satte! POLE POSITION! Det var många som kollade telefonerna och tiderna efter flaggan fallit och undrade vad som hände.. Vem är Clara?! -Min dotter och hon startar först i alla tre heaten! Det är ett minne vi kommer ha med oss länge! 

Problemet var att det kanske var för bra, Clara var nervös och dessutom började det torka, vi hade ju inte kört här på torr asfalt med J60, i första heatet när det var fuktigt blev hon 8a efter en perfekt start, helt torrt, ett par hårda knuffar och lite för vida spår i andra heatet blev en 13de plats, till sista heatet gjorde hon en perfekt start och var med bra men när en passerar så kommer det fler.. hon låg med bra i täten tills hon fick ge lite väl mycket plats och helt plötsligt passerade 6st till som ett tåg på led (Se video), en 12te vilket även blev startplatsen i förfinalen. 

På söndagen lös solen och för första gången önskade Clara regn vilket det inte kom, en bra start igen och ett par platser upp, det blev en 9de vilket ger innerspår i finalen, helt ok! 

I finalen hade vi fått till bättre inställningar och hon hängde med bra, men efter fyra-fem varv så blev greppet för bra och den satte sig genom kurvorna men tiderna visade ca: sekunden efter toppen så det var inte helt illa, det blev ett lugnt race med 10 sekunder till ledarklungan och ett par sekunder bakåt. 

Vi är mycket nöjda med den debuten, Clara har helt klart farten i J60 och det känns som vi valde rätt med bytet från Mini! Nu skall vi bara lära oss att skruva med den och även öva om spårval mm. 

14 Oct 2015

 
This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)