KCV1 Borås (Kart cup väst)

2 Maj KCV1 Borås

Denna dubbelrace helg skulle bli riktigt rolig men också stressande och slitsam för hela teamet, i Borås hade vi bestämt att köra med vår racemotor och den gick riktigt bra, vi körde gamla däck på första träningen, Clara behövde se banan då det var ett tag sedan vi var här och varvtiden spelar ingen roll ännu. Det var bestämt att det inte skulle vara ett ordinarie tidskval denna tävling utan engelsklottad start ordning i tre heat om placeringen till finalen. Till träning två satte vi på nya däck för att inte ha dem hala i första kval heatet och tiderna droppade med 1,5 sekund och hon var nu tredje snabbast och 0,3 från snabbaste.

Lottningen var inte direkt till vår fördel och hon skulle starta 4a, 6a och 10a, alla i ytterspår och ingen från första led. I första gick hon i mål på 3dje och andra slogs hon om andra men en liten knuff i sista kurvan gjorde att hon tappade placeringen men slutade ändå 3a med näst snabbast tid, i tredje kom hon inte om direkt från sin 10de start ruta och tappade mycket på täten, hon gick i mål på en 5te, detta sammanslaget gav en 4de startruta i finalen.

Hon fick en bra start men redan på första varvet tyckte en bakomvarande förare att han kunde dyka i hårnålen där Clara redan var och körde rakt i sidan, hon stod helt fast och kom i väg sist efter att suttit fast i 10 sekunder.. Lite arg körde hon så hårt hon bara kunde och plockade placering efter placering. När målflaggen kom fram hade hon hunnit köra upp sig till en fjärde plats och samlade in värdefulla poäng till KCV serien!

Snabbt packade vi ihop och åkte hem så vi kunde byta motor och förbereda karten för Göteborg och Söndaxx1 imorgon!

4 May 2015

 
This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)