Klippan Cup 2015 - Årets första tävling!

12 April 2015 Klippan Cup

Äntligen första tävlingen för i år!

På lördagen när vi packade och hämtade en lånad husbil så var det sommarvärme och förhoppningarna steg! Dessvärre kom vi fram i Klippan ganska sent och det blev dimma och började blåsa upp riktig jobbig storm, men tältet fick vi upp på plats innan vi kunde koppla av och Clara gick och lade sig, hon hade ju längtat till att sova i husbil, sen kom regnet och stressnivån ökade, nu skulle det behövas mycket skruvande på morgonen, tur vi hade lånat in vår mästerchassi/kart mekaniker Pontus! Men med den vinden var det hyffsat torrt på banan till första träningen och det var slicks som gällde, på första träningen var Clara 8a, andra 7a och tiderna såg bra ut! På kvalet monterade vi nya däck, dessa var det nästan för bra fäste i, även om det gick fortare så var det några andra som var snabbare, en 10de ruta fick det bli till kvalen.

I första kvalet gick det hyffsat och Clara slutade 9a med 4de snabbaste tid, i andra fastnade hon bakom en klunga och slutade 11a, tiderna visade att hon hade farten, bara 1 tiondel efter snabbaste tid! I finalen startade hon 11a och det skulle bli tight när 28 förare som alla vill vinna startar samtidigt! I första hårnålen gick flera ihop och Clara kunde inte komma undan utan snurrade, hon hade dock tur och kom ut åt rätt håll som 7a, dessvärre var de som låg framför crashen helt ensamma några sekunder framför, hon lyckades knappa in lite och köra om någon, sedan blev ledaren svartflaggad och Oliver Ahrenstedt ensam i ledning med en liten fight 5 sekunder bakom och sen Clara helt själv på 5te, en internationell förare som vart bland de snabbaste hela dagen vart inblandad i crashen men kom nu i kapp med stormsteg, tyvärr kunde inte Clara hålla honom bakom sig så med ett varv kvar så passerar han och Clara går i mål på en riktigt fin 6te plats!

Efter målgång så var det i vanlig ordning kontroller av utvalda motordelar mm och dessvärre var hennes kompis Carlas koppling för sliten och klarade inte kontrollen, hon blev surt nog av med sin fina 3 placering och pallplats och Clara blev uppflyttad till en 5te.

En bra start på säsongen! Chassit är grymt, motorerna går som skållade troll och Clara är bättre än någonsin! Vilka omkörningar hon har bjudit på hela dagen!! Nu ser vi fram i mot Tom Trana Trophy i Göteborg på söndag!

Bilder och hela finalen filmad kommer ikväll!

13 Apr 2015

 
This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)