SKCC1 Udevalla (Swedish kart cup challange)

25 April 2015 SKCC1 Udevalla

Efter en jobbig vecka där hela familjen legat sjuka så fick jag på fredag ta hjälp av vänner och familj för att lasta bussen, som tur var så kunde vårt proffs Pontus Holmstrand följa med och vi huserar bredvid Roosemark, så jag skulle få mycket bra och behövlig hjälp! Vi ställde upp tältet och anmälde oss direkt och fick till och med besiktiga karten på kvällen så jag och Clara kunde gå och lägga oss.

Lördagen började med friträning och vi körde på slitna däck, Clara behövde bara åter se banan lite för att komma igång, hon halkade runt på en 8de, till träning 2 slängde vi på nya däck och hon var uppe på en fjärde plats, med lagom ruggade däck på tidskörningen plockade hon en fin 3dje plats till kvaluppställningarna! I första kvalet var hon inblandad i flera fina fighter och bjöd publiken på en riktigt bra show, det var bara hon det pratades om i högtalarna och så fortsatte det hela dagen! Dessvärre drog hon kortaste strået och slutade på 5te, samma sak i andra kvalet där hon blev 6a, det blev också startplatsen i förfinalen, men det var nu poängen skulle börja räknas! Hon fick en bra start och undvek fighter, platser plockades på löpande band och hon gick i mål på en grym 3dje plats!

3dje ruta i finalen och ännu en fin start där hon var uppe på andra plats direkt, hon och Oliver hade nära men otroligt snygga fighter med drog ändå ifrån resterande fält, dessvärre fick Daniel Andersson i ledningen åka fritt och han drog i sin tur iväg. Hon låg bakom Oliver länge men satte nog in attacken lite för tidigt och tog över andra platsen med sex varv kvar, Oliver körde om, Clara tar tillbaka.. Detta upprepas ända till sista varvet när Clara inte hittar någon lucka att dyka på, men vilket race och vilken uppvisning dessa två bjöd på! En pallplats i årets första SKCC race är inte fy skam, nytt PB noterades också som bonus!

Det har verkligen vart en bra start på året och två pallplatser! Nu blir det dubbelrace nästa helg med Borås på lördag och Göteborg på söndag!

27 Apr 2015

 
This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)