Söndaxx1 Team13 Göteborg, 3 Maj 2015

Vaknar upp till strålande sol redan vid 6 och lastar bussen så vi är klara att åka vid 6.40, kl. 07.00 landar vi på banan och anmäler oss, ställer upp tält mm. vilken dag Göteborg bjuder på! Vi testar på gamla racedäck och hade som plan att byta till de däck vi körde finalen i Borås på till kvalet, men dessa från Klippan Cup var i bättre skick så de fick sitta hela dagen, planen var att spara in ett set nya däck. 3a på första fria, lite justeringar på förgasaren, 2a på andra fria, nu var det dags för tidskörning och vi ställde in chassit för lite bättre grepp till dessa halvdåliga däck, hon behöll andra platsen med fina 49 tider vilket var över förväntan, 10 kartar inom en sekund! I kvalheat 1 handlade det bara om 2x Oliver och Clara, dessa var i en klass för sig och bytte snyggt platser hela heatet! Clara drog kortaste strået och blev 3a, 0,4 sekunder efter vinnaren. I heat 2 var det ett liknande scenario men medan Clara, Oliver Bergstöm och Emilia på en fjärde hade en fin fight kunde Ahrenstedt åka fritt och vinna, Clara slutade tvåa vilket även blev start placeringen till finalen.

I finalen satte Clara och båda Oliver upp ett rasande tempo och drog ifrån resterande direkt, dessa tre var ensamma om att köra 49or och deras bästa tider var alla tre på 49.7 med en tiondel i mellan, Det byttes platser och Clara tog ledningen för att snabbt halka till 3dje igen, hårda men sjysta fighter bjöd på ett grymt underhållande race! Clara planerade körningen helt perfekt och avvaktade till sista varvet med att sätta in stöten, hon passerade Bergstöm för en andra med bara ett par kurvor kvar och Ahrenstedt precis innan de sista två kurvorna där även Bergström passerade i samma lucka, sen körde hon riktigt tighta spår det sista för att ta hem en mycket välförtjänt vinst! 0,2 sekunder var det över mållinjen mellan ettan och trean, snacka om spännande!

Nu leder hon Söndaxx serien, ligger 3a i SKCC och 4a i KCV, riktigt bra början på detta år med tre pallplatser, första vinsten i mini och personbästa tider på alla banor hittills!

Nu ser vi fram till SKCC i Helsingborg på lördag, en bana Clara trivs på!

5 May 2015

 
This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)