Tävlings dax!

1 April 2014

Redo för race på Söndag??


Att Clara är en aktiv tjej med mycket fart vet vi och detta bevisar nog det? Tredje gången med gips och hon är bara 10 år, det är att leva hårt det och det första hon sa till läkaren var att hon skall köra tävling på söndag! Han lovade att detta skall vara borta tills dess och om inte annat så skall han gipsa det i en ställning så hon kan hålla ratten! Men det er inget brutet så antibiotika i några dagar så är hon fit for fight!
Nu får hon vila sig i form!

 

30 Mars 2014

Mera mys på Gokartbanan! Underbar dag och nu börjar värmen och gummit i backen göra sitt, det började lite segt med 52or, men det bättrade sig lite med ett par bättre framdäck, genast en en halv sekund bättre men vi visste att bakdäcken var slut så mot slutet av passet så monterade vi de nya däcken vi skall ha till tävlingen nästa helg och redan efter två varv så var Clara nere på 50,50 och bästa tid blev 50,3 vilket är helt okej för att ligga och mysköra! Det kommer gå på 49or om vädret är bra på söndag! Underbart sammanfattar jag det hela!

Jag vet att jag lovade film förra veckan, men bättre sent än aldrig, här kommer några varv från idag: http://youtu.be/Lhl1N4Wp8O4

 

23 Mars 2014

Våren är här! Det går framåt och vi testar fortfarande lite olika bredder fram och bak på karten och lufttryck, men nu har vi hittat en inställning som är snabb och som Clara trivs med i racedistans! Dessvärre gick ett ramrör till stolen av så karten var lite ostabil mot slutet så det får svetsas i veckan! Claras höga tempo sliter på det gamla chassiet.. Nu ligger hon på jämna låga 51or med gamla slitna däck så låga 50 och kanske någon 49a finns nog att hämta när det är mer gummi i backen och tävlingen gör sig påmind!

Bilder och lite "on board" film kommer i kväll!

 

16 Mars 2014

Ännu en underbar vårdag! Idag testade vi lite bredare bakände och det gav en stadigare bil, vädret gjorde att greppet var lite bättre men våra trötta/slitna däck kasade, det visade sig att de var så slut att korden var framme på framhjulen.. Vi bytte till ett par bättre begagnade och det gav resultat, nu var vi nere på låga 51or och lite mer värme och nya däck så skall vi "Rocka fett" på första racet om tre veckor! Efter att ha tränat i fyra timmar (Närmare 2,5 timmars aktiv körning!) så gick Clara på Superfys som anordnas av svenska motorsportlandslaget i ytterligare två timmar! Snacka om fokus och vilja att vinna!!

 

 

 Och en liten snutt:  https://www.youtube.com/watch?v=y6q-7hw8dNE 

 

9 Mars 2014

3dje träningen för året, redan i Mars! Underbart väder med upp mot 10 grader och sol (Dock ganska kalla vindar för oss som stod bredvid och kollade på!)

Clara körde 78 varv vilket är ca: 8mil och vi testade lite olika däckstryck, bredder bak och mycket olika spår, det ser ljust ut! Bilen går grymt och enda missödet i år har varit ett sprucket motorfäste som gjorde att kedjan hoppade ett par gånger (Sitter så klart nytt på nu!) Bästa tid för dagen blev 52,1 vilket var en av de snabbaste tiderna i gänget och då var hon ensam om att köra fullviktat!

Skönt att bara behöva putsa på bilen till nästa träning och förhoppningsvis fortsätter det så i alla fall till nästa tävling.

Motorn har redan gått över tre timmar denna säsong så vi räknar med att den skall vara som bäst när vi kommer till de två första tävlingarna i år, sen blir det ny kolv och packningar igen!

 

2 Mars 2014

Trots att regnet stod som spön i backen ville Clara träna så vi åkte tappert ut till banan och skruvade på regndäcken, det var pölar som var 10cm djupa på banan och det verkligen ösregnade men Clara hade kul och det var en givande träning även om det bara blev ett 20 tal varv innan hon frös för mycket för att fortsätta, hem och vila en timma och fylla på med mat innan jag skjutsade henne tillbaka till klubben för ett viktigt tvåtimmars pass med fysträning (Läs mer på www.superfys.se)

 

23 Februari 2014

Premiär!! Det lovades vår på nyheterna och vi var redo så vi åkte ut till Team13 för en super tidig premiär för året, det var fuktigt på banan och bara 5-6 grader med isande vind men Clara hade skidkläderna på sig så det gick bra! Det sladdade vilt för Clara som var ensam om att åka på slicks men det tog inte många varv innan hon körde låga 53or vilket visserligen är tre sekunder från hennes bästa med "Mini" men under dessa förhållanden! Riktigt snabbt! Hon körde 78 varv, vilken underbar start på året! Det ser lovande ut kan jag lova!

 

 

 

 

 

 

Lite Youtube godis från dagen:

 

http://www.youtube.com/watch?v=Fjajicjs8AE

http://www.youtube.com/watch?v=aLZm2PJ8KTU

http://www.youtube.com/watch?v=ODQtaiXdJmk

1 Apr 2014

 
This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)