Tom Trana Trophy 2014

Äntligen tävling på hemmaplan, Göteborgs näst största tävling Tom Trana Trophy!

Nu kunde Clara visa vad hon går för! Första fria träningen körde hon in däck i lugnt tempo men var ändå 9de snabbast med 50,9, till kvalet hade temperaturen gått upp och förhållandena perfekta, dessvärre hamnade hon i långsammare grupper och fick fightas men fick till 5te tid med 50,1, vilket avgör vilken plats man får starta i heatkörningarna, helt ok!

I första heatet fick hon fightas och tappade lite på ledargruppen men körde ikapp på slutet men inte om, det slutade med en 5te plats men bara sekunden bakom 2an, 3dje snabbaste tid på banan med 49,724 (Bästa tid var 49,665) I andra heatet var det samma visa och åter igen en 5te plats så det fick bli startplatsen i finalen, där blev allt mycket hårdare och redan på första varvet fick hon en knuff och tappade meter på gruppen framför, det blev att ta i och hon körde upp sig lite men ledarklungan hade redan checkat ut..

I sista kurvan på sista varvet hade bakomvarande bestämt sig för att köra om men Clara stängde dörren, dessvärre tog hon chansen ändå och de crachade såpass att Clara fick hennes kart i knäet, men det gick bra och hon kom loss utan att tappa mer platser men slutade på en bra 7de! Motståndet var hårt och hela eliten var där så hon och hela teamet är nöjda! Bästa tid blev 49,58 vilket inte var långt ifrån personbästa, dessutom var hälften av varven på 49 tider vilket inte var mer än en månad sedan hon klarade för första gången, det går framåt!

Idag (5 Maj) är det exakt ett år sedan Clara körde sin första tävling, vilken utvecklingskurva!! Denna klassen har hon nu kört i 3 månader, de älsta har kört denna i 4 år.

 

6 May 2014

 
This website was built using N.nu - try it yourself for free.    (Click here to renew the premium)(info & kontakt)